További képek itt >>>>

Környezetünk védelme 2016. 

2016. április 09.

    Az Enyingi Borkedvelők Rendje szemétszedési akcióra hívta az enyingi szőlős-boros gazdákat. 


  Környezetünk védelme érdekében az Öreghegyet körülvevő árok mentén elszórt szemét összeszedése, zsákba gyűjtése volt a feladat, melyet kiegészítettünk, -az emberek figyelmét felhívva a környezettudatos magatartás szem előtt tartására,- egy fa elültetésével az akcióban részt vevő diákok bevonásával.
    Április 9-én reggel 8:30 órakor a szemétszedési akcióban részt vevők egy részének a  Marosi utca végén az Enying táblánál, a másik részének a 9:00 órakor a Pálinkaház előtt volt a gyülekező helye.
    Ezen az esős reggelen a borrend tagjai családtagjaikkal, a gimnáziumi tanulók tanárukkal, az általános iskola tanulói osztályfőnökükkel és néhány enyingi lakossal -  ~50 fő  -  állt neki a nagy tavaszi szemétszedésnek. Bukta Zsuzsanna zsíros kenyere hagymával, Horváth Elemér pogácsája nagyon megörvendeztette a jelenlevőket.
    Az akció ideje alatt Pallag Mihály elnök-nagymester vezetésével környezetünk tiszteletben tartása végett a szemétszedési akció jelképeként az iskola képviselőjével, néhány diákkal, és néhány Borlovaggal (Komárominé Ibolya, Horváth Elemér) közösen elültettek egy fát a Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola udvarán. A fát Kerekes Tibor vállalkozó ajánlotta fel, melyet ezúton is köszönünk magunk, és az iskola nevében.
    A közös munka befejezéseként Horváth Csaba pincéjénél gulyáslevessel várta a társaságot. A gulyáshoz Nyikos Péter vállalkozó biztosított alapanyagot, melyet ez úton is köszönünk!

    Összességében elmondható, hogy az általános iskola kisdiákjai, a gimnazisták és a többi részt vevő jó kedve, és önzetlen segítő szándéka is azt mutatja, hogy szívesen tettek azért, hogy környezetünk szebb, tisztább, és egészségesebb legyen. Hozzáállásuk legyen példaképe a jövő ifjúságának. 

Idézet az egy évvel ezelőtt megjelent újságcikkből:

"-A saját környezetünk akkor változik előnyére, ha nem másra várunk, hanem mi magunk kezdjük a változtatást. Ha mindenki csak a szűkebb környezetben cselekedne e vezérelv szerint, akkor óriási változásokat lehetne elérni. Mi ezért is döntöttünk úgy, hogy a hagyományosan a szőlőhegy környéki szemétszedést megpróbáljuk kiterjeszteni egész Enyingre- mondja a tavaly novemberben alakult Enyingi Borkedvelők Rendjének vezetője, Pallag Mihály."

    Az idei évben közel 200 fő vett részt ezen a napon Enying városának környezetvédelmi programjában! Köszönjük önzetlen részvételüket!

Enying, 2016. április 12.

                            Simon Edit

 


 

 

 

Készítette: Képiró László Balázs, 2015, E-mail: admin@enyingiborrend.hu