Szemétszedés Enyingen: Öt ponton több zsáknyi szemét

2015. április 16., 13:55 szerző: Házi Péter

Enying-Az autógumitól kezdve a bontási törmeléken át egészen a háztartási szemétig, sok-sok zsáknyi szeméttől sikerült megtisztítani Enyinget.

-A saját környezetünk akkor változik előnyére, ha nem másra várunk, hanem mi magunk kezdjük a változtatást. Ha mindenki csak a szűkebb környezetben cselekedne e vezérelv szerint, akkor óriási változásokat lehetne elérni. Mi ezért is döntöttünk úgy, hogy a hagyományosan a szőlőhegy környéki szemétszedést megpróbáljuk kiterjeszteni egész Enyingre- mondja a tavaly novemberben alakult Enyingi Borkedvelők Rendjének vezetője, Pallag Mihály.

A felhíváshoz szép számmal csatlakoztak, szombaton a város öt pontján, mintegy százan gyűjtöttek szemetet. Az akcióhoz Viplak Tibor polgármester vezetésével csatlakozott az önkormányzat is, ők biztosították a zsákokat, valamint a több konténernyi szemét elszállítását is a helyi szemétszállító céggel közösen. A civil szervezet együttműködési szerződést kötött a helyi gimnáziummal és a fehérvári Teleki Blanka gimnáziummal, így a tanulók közösségi szolgálati munkaprogramjába beszámít a szemétszedés is.

Napközben egyébként lilahagymás zsíros kenyeret kaptak a munkában résztvevők, a nap végén pedig a Nyikos Péter, valamint egy Pékség támogatásával, Horváth Csaba, valamint Pallag Márta által elkészített paprikáskrumplit fogyaszthatták el.

Házi Péter

 

 


 

 

 

Készítette: Képiró László Balázs, 2015, E-mail: admin@enyingiborrend.hu