Képek itt >>>>

 Borváros-Budafok

  

      

   

            Tavaszi kirándulás

 

        Borrendünk 2016. május 14-re tavaszi kirándulást szervezett közösen az enyingi Természetjáró Szakosztállyal Budapestre. A reggeli hűvös, esős időnek nem örültünk, de ahogy az autóbusz kezdett megtelni, úgy a kedvünk is mindig vidámabb lett, mert csak mosolygós emberekkel találkoztunk.

        Utunk első célja Budafok Borváros, ahol lenyűgöző élményben volt részünk. Az idegenvezetőnk mindenkinek borlovag ruhát adott, amely nagyon felemelő, kellemes viselet volt. Ebben indultunk megnézni a pincében kiépített skanzenszerű Borutcát, amely tíz borvidéket jelenít meg a vidékre jellemző pincehomlokzattal, és a borlovagok ruházatával. Ezen felül a borászat mellett a pezsgő gyártásának folyamatát, a bor történetét élményszerű előadásban ismerhettük meg, mindenki tetszését elnyerve.

                Az ebédet a Campona Áruház különféle éttermeiben fogyasztottuk el.

            Délutáni programként a martonvásári Brunszvik-kastélyt néztük meg, megismerhettük a kastélyban élt Brunszvik család történetét, ahol Beethoven tanította a család gyermekeit zongorázni. A parkban kialakított szigeten szabadtéri színpad áll, ahol nyaranként koncert előadásokat szerveznek.

        Ezután a szintén martonvásári Óvodamúzeumot látogattuk meg, ahol az óvoda, mint intézmény létrejöttének történetét, az akkor használt gyermekruhák, használati eszközök kiállítását tekintettük meg, sokunkban felidézve gyermekkorunk emlékeit.

            Kirándulásunkról hazafelé megkóstoltuk a boros gazdák finom borait, jó hangulatban, egy kellemesen eltöltött nap végén megérkeztünk Enyingre.

    Enying, 2016. május 30.

                        Simon Edit

                                                             

 

 

 

Készítette: Képiró László Balázs, 2015, E-mail: admin@enyingiborrend.hu