Maraton, borral és vidámsággal

Enying- Az ország borvidékeit köti össze a május 23-án indult Nemzeti Bormaraton, amelynek enyingi rendezvénye igen jól sikerült.

Este 9 órakor, Simontornyáról indultak azok a futók, köztük az enyingi Gebula Béla Ákos, Dely Zsolt és Simotics József, akik úgy döntöttek, ha törik, ha szakad, lefutják az Enyingig tartó, közel maratoni, harmincegynéhány kilométeres távot. Tették mindezt a Nemzeti Bormaraton keretében, s amelynek célja, hogy a vállalkozó kedvű futók két lábon kössék össze Magyarország borvidékeit.

Enyingen, a művelődési ház szervezésében külön sátorban mutatkoztak be a Borbaráti klub és az Enyingi Borkedvelők Rendje. Amint Pallag Mihálytól, az utóbbiak elnökétől megtudtuk, többek között Komáromi Mihályné, Nagy József Ödön, Rack Flórián és Pallag Csenge borait kóstolhatták az érdeklődők, akik estére, a Simontornyáról való befutás tervezett idejére egyre többen lettek. Nemes Diána szervezésében vidám műveltségi vetélkedő is zajlott, a szőlészetről, Enyingről, és egyéb kérdésekről faggatták a résztvevőket, akikre olyan mókás feladatok is vártak, mint az akadályfutás, kezükben egy tálcán lévő borral, vagy éppen a lopótök kezelésének minél professzionálisabb bemutatása. A Batthyányi iskola, a Barátság nyugdíjas klub, a Zumba kör, valamint az intézményvezetők csapata közül az utóbbiak nyerték a derbit. (Kizárólag hölgyek alkották a csapatot, amely titokban szerveződött.) 11 óra tájban aztán a futók is beértek, másnap Enyingról indult tovább a Bormaraton.

 

Szerző: Házi Péter

 

 

 


 

 

 

Készítette: Képiró László Balázs, 2015, E-mail: admin@enyingiborrend.hu