Céljaink:

Enyingen, az enyingi öreghegyen, és a környező településeken termelt szőlő, és a készített bor hírnevének, minőségének védelme, emelése. Összekötni a szőlőtermesztést és a borászatotEnying, és térsége kultúrájával, múltjával, hagyományaival és a bort fogyasztóval. A kultúráltborfogyasztás zászlóvivője, elkötelezettje, nagykövete kíván lenni. Lovagi igényességgel, jó értelemben vett kérlelhetetlen szigorúsággal, tekintéllyel nagyban hozzájárul az Enying és térsége borainak minőségvédelméhez, hírnevének elmélyítéséhez.

Célja és filozófiája, a szakmai érdekek képviseletén túl a civil társadalom részére kiterjeszteni a lehető legszélesebb körben a bornak, ennek a csodálatos italnak a szeretetét, a kulturált borfogyasztást. A rend örömmel áll rendelkezésre a jövőben a térség értékének továbbfejlesztésében. A közösségi szellemnek és a kölcsönös tiszteletnek köszönhetően a boros gazdák által elért eredményeket tiszteletben tartva megtartja és tovább erősíti szerepüket a magyar szőlő- és bortermelő „társadalomban”, növeli vonzerejüket mindazok körében, aki vonzódnak a borhoz, ehhez az ősi italhoz.

A Rend e cél elérése érdekében szervezi, illetve elősegíti az e körbe tartozó személyek alkalomszerű vagy rendszeres, és igény esetén zártkörű találkozásait. Mindezen felül gondoskodik a megfelelő minőségű utánpótlás kineveléséről.

Készítette: Képiró László Balázs, 2015, E-mail: admin@enyingiborrend.hu